Počela sa radom Autobuska stanica u Kosovskoj Mitrovici

Polaskom autobusa Kolašin prevoza za Beograd danas u 11 i 15 je i zvanično počela sa radom autobuska stanica u Kosovskoj Mitrovici.
Svi autobusi i kombi prevoznici koji saobraćaju naprigradskim i međugradskim relacijama, odsad će kao polaznu i zaustavnu tačku u Kosovskoj Mitrovici, koristiti osam perona ove autobuske stanice, prve koja je na Kosovu i Metohiji sagrađena od 1999. godine.
Do kraja meseca, neće biti naplaćivane nikakve stanične usluge dok se i uprava i auto-prevoznici ne uhodaju, kažu nadležni.
Prvi autobus sa stanice, ispratili su predstavnici lokalnog rukovodstva na čelu sa gradonačelnikom Goranom Rakićem.
„Već je vidljivo da je saobraćajna gužva u gradu manja. Za par dana optvaramo i javnu garažu i time ćemo rešiti sve naše tekuće, saobraćajne probleme. Ovo će značajno poboljšati kvalitet života naših sugrađana“, rekoa je Rakić i dodao da lokalna samouprava ovde ne staje već nastavlja sa radom.
Radosav Delibašić, koordinator autobuske stanice izrazio je nadu da će građanstvo biti zadovoljno jer je stanica napravljena u skladu sa najmodernijim stamdardima.
„Rasteretićemo saobraćaj u samom gradu. Imaćemo više posla a do prvog nećemo ništa naplaćivati dok ne uvedemo prevoznike u red. Nadam se da će to biti vrlo brzo i da će stanica funkcionisati u ovim uslovima vrlo dobro“, rekao je Dewlibašić.
Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je rekao da je ovo potvrda da Privremeni organ i gradonačelnik su na zajedničkom zadatku da se poboljša standard građana.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."