Policija i u Pokrajinskom Crvenom Krstu u Kosovskoj Mitrovici

 

Posle Gračanice, Novog Brda, Vitine i Rapče, pripadnici KP-a izvršili su večeras kontrolu i prostorija Pokrajinskog Crvenog krsta u Kosovskoj Mitrovici. U ovim prostorijama se u trenutku dolaska policajaca nalazio pokrajinski sekretar, Dragiša Murganić. Informaciju o večerašnjem pretresu, kao i današnjim akcijama južno od Ibra potvrdio nam je neposredno nakon odlaska policije iz pokrajinskih prostorija sam Murganić. Ističe da pripadnici KP-a nisu vršili pretres, već da su sa njim razgovarali, “kontrolisali i tražili”, ne navodeći i šta. Sekretar Pokrajinskog Crvenog krsta, međutim, navodi i da su pripadnici policije na putu za Leposavić i Zubin Potok – ka tamošnjim opštinskim organizacijama Crvenog krsta, te da može da se očekuje da se isto dogodi kasnije i u Zvečanu. Zaposleni nisu privođeni, već sekretari organizacija, navodi Murganić.

Zeljko Bojić, regionalni šef operative  nam je rekao da oni nuisu nadležni da daju preciyne informacije jer je akcijua izvršena poo nalogu Prištine .Naglasio je da u Kosovskoj Mitrovici nije delovala specijalna jedionica Rosu , ali da su ipak za te informacxije nadležni u policiji u Prištini.Izjavu Murganića smo preuzeli od portala Kossev jer do sad bnismo uspeli da kontaktiramo nikoga u pokrajinskom crvenom Krstu.

Foto:Kossev

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."