Đurić na premijeri filma “Kosovo – momenat u civilizaciji” u Parizu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić prisustvovaće u petak, 15. septembra, u Kulturnom centru Republike Srbije u Parizu svetskoj premijeri dokumentarnog filma „Kosovo – momenat u civilizaciji“, autora Borisa Malagurskog.

Projekcija i promocija ovog filma, čiju je izradu sufinansirala Kancelarija za KiM, ima za cilj da predstavnicima diplomatskog kora u Parizu, posebno ambasadorima drugih zemalja pri Unesku, prikaže srpsku kulturnu baštinu na Kosovu i Metohiji i predstavlja deo šire kampanje naše države protiv prijema tzv. „Kosova“ u UNESKO.

Nakon projekcije biće održana tribina o srpskoj kulturnoj baštini na KiM, na kojoj će, pored autora filma, govoriti ambasador Republike Srbije pri Unesku Darko Tanasković i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

I predsednik Srpske liste Goran Rakić učestvovaće danas  na tribini o zaštiti kulturnog i verskog nasleđa na Kosovu i Metohiji i  svetskoj premijeri dokumentarnog filma „Kosovo – momenat u civilizaciji“, autora Borisa Malagurskog, koja se održava u Parizu.

 

Comments