Brisel Prištini: Formirajte vladu konstruktivnu u dijalogu sa Beogradom

Evropska unija poziva parlamentarne stranke na Kosovu da “deluju odgovorno i konstituišu parlament, izaberu predsednika i sastave što pre vladu” koja će sprovoditi reforme u vladavini zakona i ekonomiji i “biti konstruktivna” u dijalogu s Beogradom.
To je danas u Briselu izjavila portparolka u Evropskoj komisiji Maja Kocijančič koja je time odgovorila na pitanje novinara kako EU gleda na zastoj u formiranje parlamenta i vlade na Kosovu.

Kocijančić je rekla da je EU više pua ponovila da “Kosovo nema vremena za gubljenje”.

“Nova vlada mora odmah raditi na sprovodjenju reformi na polju vladavine zakona i ekonomije, ostvariti rezultate vezane za viznu liberalizaciju, kao i da odigra svoju ulogu u regionu i konstruktivno se angažuje u dijalogu Beograd-Priština, uz posredovanje EU”, rekla je portparolka visoke predstavnice EU Federike Mogerini.

Ona je dodala da su to “suštinski zahtevi koji stoje pred Kosovom za napredak u sprovodjenju programa mera za njegovo uključivanje u Evropsku uniju”.

Izvor: Beta

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."