Rukovodstvo RTB Bor u Lešku

Generalni direktor Rudarsko topioničarskog basena Bor Blagoje Spasovski sa saradnicima posetio je Fabriku otkovaka „Lola“ u Lešku. U prisustvu rukovodstva ove fabrike i opštine Leposavić postignut je dogovor o daljoj saradnji i plasmanu proizvoda.
“Fabrici otkovaka “Lola” u Lešku ne nudimo ništa na poklon. Došli smo ovde da vidimo proces proizvodnje i uverili smo se u kvalitet proizvoda zato im dajemo punu podršku”, rekao je generalni director RTB Bor Blagoje Spasovski, prilikom današnje posete Lešku.
“Moram priznati da sam oduševljen lepotom koju sam video, čistotom fabrike i jednom savremenom organizacijom. Na žalost ovoj fabric fvali samo tržište. Mi iz RTB-a ćemo ponuditi za sve što se može otkovati i obraditi bude prevashodno obrađeno ovde, time ćemo im pokazati da nam je stalo do toga da podržimo i očuvamo ovaj srpski deo Kosova i Metohije. To je prava potvrda, podršku dajemo ne dajemo ali prava podrška je ako pokažemo da se ovde rade predmeti koji će se u RTB Boru koristiti”, istakao je Blagoje Spasovski.

Rukovodstvo Fabrike Lola i opštine Leposavić zadovoljni su postignutim dogovorima.

“Ova saradnja je i u prethodnom period bila a ovom posetom ćemo još više da inteziviramo ovaj rad i obim poslova. Zahvaljujem se direktoru RTB Bor i njegovom zameniku što su obišli naše pogone”, rekao jedirektor „Lola“ FOT Lešak Perica Jevremović.

“Zahvaljujem se gospodinu Spasovskom koji je razumeo problematiku naše fabrike i koji jednostavno ima potrebe da napravi uspešnu saradnju sa ovim ljudima koji žive i rade ovde kako bi opstali i ostali na ovom prostoru. Radujeme što smo bili u prilici da prisustvujemo jednom dogovoru kako bi i u buduće “Lola” uspela da održi svoj nivo proizvodnje a kasnije da se ta proizvodnja i poslovna saradnja proširi”, rekao je predsednik Privremenog organa Leposavića Zoran Todić.

Direktor Spasovski je posebno zadovoljan što “Lola” u Lešku proizvodi poljoprivredne alate.

“Posebno me oduševljava proizvodnja poljoprivrednih alatki. Nigde u svetu se ne može kupiti jeftiniji plug drljača od ovoga što upravo ova fabrika nudi a posebno oduševljenje kada sam video da ovako mala ali lepo organizovana fabrika radi rasipače soli za zimske uslove, što bi ponudio svim gradovima Srbije pa i gradovima bivše Juge, jeftinije ne mogu kupiti a ni kvalitetnije nego što su ovi. Za našu lokalnu samoupravu mi smo obezbedili deset rasipača soli. Dogovarali smo se i da im pomognemo da to što oni urade mi obezbedimo tržište”, rekao je direktor Spasovski.

Direktor Rudnika Bor Nebojša Videnović nudi saradnju na svim nivoima.

“Pored naše podrške u tehničkom smislu i pored toga što ćemo u narednom period sigurno da inteziviramo ovu saradnju u svakom pogledu obećava da će ljudi na ovim prostorima i dalje da žive mnogo bolje i lepše”, poručio je direktor Rudnika Bor Nebojša Videnović.

Fabrika “Lola” Lešak ima 160 zaposlenih radnika i u svom program ima proizvodnju i mašinsku obradu svih vrsta otkovaka.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još