Kina neće menjati stav o KiM u Unesku

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević razgovarao je sa kandidatom NR Kine za generalnog direktora Uneska Ćijen Tangom, koji je tom prilikom naglasio da je stav Kine po pitanju kandidature Kosova za članstvo u Unesku principijelan i da se neće menjati.
Ćijen Tang je tokom razgovora sa ministrom Vladanom Vukosavljevićem izložio svoj program i viđenje o tome šta bi trebalo da budu prioriteti u radu Uneska.

Tokom otvorenog i prijateljskog razgovora, u prisustvu ambasadora NR Kine u Srbiji Li Mančanga, pokazan je visok stepen obostranog razumevanja oko principa na kojima bi trebalo da se zasniva rad Uneska.

Kandidat NR Kine za čelnu funkciju u Unesku Ćijen Tang s velikim uvažavanjem prihvatio je argumentaciju ministra Vukosavljevića o značaju i ulozi Uneska u zaštiti srpske kulturne baštine na Kosovu i Metohiji.

U razgovoru je bilo reči i o merama na zaštiti kulturne baštine, podsticanju dijaloga između različitih kultura, očuvanju kulturne raznolikosti u digitalnom dobu i razvoju kulturnih industrija.

Đijen je zaposlen u Unesku od 1993. godine, a od 2010. godine obavlja funkciju pomoćnika generalnog direktora za obrazovanje, podseća se u saopštenju Ministarstva kulture.

Kandidat NR Kine važi za jednog od najboljih poznavalaca rada Uneska, s velikim ugledom u stručnoj javnosti.

Izvor: Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."