Simić: Srpska lista neće kočiti formiranje institucija

Poslanik Srpske liste Igor Simić kazao je da ova lista „neće biti kočničar formiranja institucija u Prištini“.

Simić je, nakon šestog beuspešnog pokušaja da kosovski parlament izabere predsednika, upozorio da je svako odlaganje procesa formiranja institucija protivno interesima građana.

„Sa druge strane odgovornost za situaciju u kojoj se nalazimo snose albanske partije koje čine i većinu u skupštini Kosova. Očekujemo da se u najskorije vreme pronađe rešenje kako bi se izašlo iz ove krize i kako bi se počelo sa rešavanjem problema svih građana koji žive na prostoru Kosova i Metohije“, kaže Simić.

Simić je izbegao da odgovori na pitanje da li bi Srpska lista podržala drugu opciju osim koalicije PAN, podsećajući na odluku Ustavnog suda iz 2014. godine.

„Pobednik na izborima delegira predsednika skupštine Kosova. U skladu sa tim ćemo se i mi ponašati“, podvukao je Simić.

 

Izvor: RTV KIM

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."