• Početna>
  • Vesti>

Za lokalne izbore na KiM prijavio se 91 politički subjekat

U ponoć je istekao rok za prijavu kandidata za učešće na lokalnim izborima na Kosmetu 22. oktobra, a Centralna izborna komisija primila je 91 prijavu političkih subjekata, koalicija, građanskih inicijativa i nezavisnih kandidata.
Portparol Centralne izborne komisije Valjmir Eljezi objavio je da je prijave podnelo 35 stranaka, jedna koalicija, 25 nezavisnih kandidata i 30 građanskih inicijativa.

Srbi će imati mogućnost da biraju svoje kandidate u 21 opštini, deset u kojoj čine većinu stanovništva i u 11 u kojoj nisu većina.

Liste sa kandidatima za predsednike opština i odbornike u lokalnim skupštinama između ostalih podnele su Srpska lista, Partija kosovskih Srba, Progresivna demokratska stranka, Napredna snaga Kosova, Samostalna liberalna stranka, Građanska inicijativa mladih, Jednako za sve, Narodna pravda, Narodno jedinstvo, GI Klokot – Vrbovac, GI Za evropsko pomoravlje, Centralno Kosovo, Narodna sloga, GI Ljipljan naša kuća, GI SDP Oliver Ivanović, GI Za Zubin Potok, GI Zajedno i GI Novi početak.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još