Kozarev:Pregovore ometaju uvrede i stalne provokacije od strane Edite Tahiri

Glavni pregovarač Prištine Edita Tahiri učinila je u dosadašnjem toku dijaloga sa Beogradom sve da se razgovori, umesto da vode ka pomirenju, odvijaju u otrovnoj atmosferi uvreda i stalnih provokacija.

Taj jednostrani manir gospođe Tahiri, iako sa naše strane obično nije nailazio na recipročan odgovor, negativno je uticao na atmosferu u odnosima Srba i Albanaca i doprineo tome da bude izgubljeno dragoceno vreme koje su dva naroda mogla da utroše na istinsko pomirenje i iskorak ka saradnji.

Edita Tahiri nastavlja da u svojim komentarima iskazuje nacionalnu ostrašćenost, verovatno zbog činjenice da je kao pregovarač bila sasvim neefikasna i da nije ostvarila svoje proklamovane ciljeve.

Sada Edita Tahiri opravdano pokazuje nervozu zbog započetog unutrašnjeg dijaloga u srpskom društvu po pitanju Kosova i Metohije, koje tokom njenog mandata nije učinilo nijedan pomena vredan korak ka ostvarenju njenih seperatističkih snova, jer Srbija će iz tog dijaloga izaći snažnija i još nepokolebljivija.

Sposobnost za unutrašnji dijalog je jedno od merila demokratskog razvoja i pokazatelj snage jednog društva, a gospođa Tahiri i njeni istomišljenici, koji čak nisu smeli sopstvene sunarodnike da pitaju šta misle o njihovim separatističkim snovima, na tome mogu samo da nam zavide.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."