Prekinuti zaveru ćutanja koja obavija nestanak novinara

Danas se sećamo svih koji su nestali tokom ratnih sukoba na Kosovu i Metohiji i čija sudbina do danas nije rasvetljena, u nadi da će konačno biti preduzeti koraci da se zavera ćutanja koja obavija njihov nestanak prekine, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

U pisanoj izjavi za medije Đurić kaže da su pre 19 godina, kod Orahovca nestali novinari Đuro Slavuj i Ranko Perenić, a porodice i dalje nemaju nikakvu informaciju o njihovoj sudbini, što je velika mrlja na obrazu onih koji se na Kosovu i Metohiji staraju o uspostavljanju vladavine prava.

“Zahvaljujući upornosti kolega novinara, na mestu njihovog nestanka stoji spomen-ploča kao odgovor i upozorenje svima onima koji veruju da je zataškavanje zločina čin patriotizma i da je rešenost onih koji traže pravdu kratkog veka. Ni ćutanje, ni skrnavljenje spomen-ploče neće pokolebati one koji tragaju za pravdom, a društvo međunacionalne tolerancije na Kosovu i Metohiji neće biti moguće dok god porodice nestalih, koje god nacionalnosti one bile, ne dobiju zadovoljenje u istini”, kaže Đurić.

Comments