• Početna>
  • Vesti>

Simić: “Srpska lista” jedina može da zaštiti Srbe

“Srpska lista” jedina može da zaštiti Srbe i da rešava zaista brojne probleme srpske zajednice. U skladu s tim će se i odlučivati da li će se i kojoj koaliciji pridružiti u formiranju nove kosovske Vlade, rekao je za TV Most šef Kancelarije za saradnju sa medijima Srpske liste Igor Simić.

On je naglasio da će Srpski poslanički klub u kosovskoj skupštini brojati 10 članova jer se poslanicima Srpske liste pridružio i predstavnik Goranaca Adem Hodža.

“Svako ko bude želeo da pravi koaliciju sa Srpskom listom mora da očekuje da će imati tvrdog pregovarača kome će prvi interes biti unapređenje položaja Srba. Nas ne interesuje broj ministarstava, nas interesuje šta ti koalicioni partneri mogu, ne da obećaju, već da ostvare kada su u pitanju Srbi na prostoru Kosova i Metohije”, rekao je Simić gostujući u jutarnjem programu TV Most.

“Srpska lista ne može da bira ko će sedeti preko puta njih kada su u pitanju albanske političke partije, ali može da bira ko je taj koji će ostvariti ono što se dogovorimo i potpišemo u koalicionom sporazumu”, zaključio je Simić.

Simić je istakao i da građani u narednom periodu mogu da očekuju promene u odnosu na prethodni period, koje se ne odnose samo na klasičnu političku borbu za unapređenje položaja Srba na Kosovu i Metohiji, već i na bolju saradnju sa građanima. On je najavio aktivnosti Srpske liste u narednim nedeljama.

“Prva je otvaranje Kancelarije poslanika za rad sa građanima, sa onima koji su nam dali svoje poverenje i pružili najveću podršku ikada kada su u pitanju izbori i učestvovanje srpskih političkih partija na prostoru KiM nakon rata”, rekao je Simić.

Simić je najavio i da će predsednik Srpske liste Goran Rakić u narednim nedeljama obići sve opštine sa srpskom većinom, ali u opštinama u kojima Srbi žive a ne predstavljaju većinu, kako bi se bliže upoznao sa njihovim problemima i na taj način kreirao program rada za naredni period.

“Goran Rakić je neko ko uvek insistira na direktnom odnosu sa građanima, tako da je ovo i inicijativa koju je on predložio, a mi smo iz Srpske liste to sa zadovoljstvom prihvatili”, rekao je Simić.

 

Izvor: TV Most

 

Comments

Pročitaj još