Rakić na čelu GI Srpska lista

Gradonačelnik Opštine Sevrna Mitrovica Goran Rakić izabran je za predsednika GI Srpska lista na današnjoj sednici ove inicijative. Pored izbora Rakića, usvojene su i određene promene statuta a formirano  je i predsedništvo, koje će brojati 9 članova.

Novi predsednik Srpske liste, Goran Rakić, rekao je da je da predstoji period gde će Srpska lista nastaviti još jače da se bori za prava srpske i ostalih manjina  na Kosovu i Metohiji.

„U toj borbi ima mesta za sve iskrene i dobronamerne borce, ali nema mesta za samostalne sttrelce čiji je lični interes ispred nacionalnog interesa. Naš veliki vojskovođa je ne tako davno rekao: „Nema te bitke koju srpski narod ne može da dobije ali nema tog mira koji političari ne mogu da izgube.“ Srpska liste će sačuvati taj mir, Srpska lista će se boriti za stolom, u skupštini i za govornicom. Tu politiku mira je započepo premijer a sada predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, sledila je Kancelarija za KiM na čelu sa direktorom gospodinom Markom Đurićem i tu politiku mire slediće i Srpska lista“ rekao je Rakić.

Naglasio je da će sve odluke biti donešene koncenzusom u predsedništvu, uz konsultacije sa Beogradom i da će tako biti ispunjen primarni cilj – zaštita interesa sprskog naroda na kosovu i Metohiji.

Damijan Jović, predstavnik Kancelarije za KiM, istako je da Kancelarija nema dilemu kome poklanja svoje poverenje, budući da, kako je rekao, ostale opcije su pod uticajem političara iz Prištine ili ambasada. Istakao je da se poverenje teško stiče, lako gubi, a najteže se vraća kada je jednom izgubljeno i zamolio je lidere Srpske liste da se vode tom mišlju.

„Moram da kažem da smo ih zamolili još jednu stvar, a to je da nikada ne zaborave da oni postoje na svojim funkcijama zbog naroda, da bi narodu bilo dobro, a nikako ne sme biti obrnuto, da narod postoji da bi njima bilo dobro. Možda ću sada malo kolokvijalno reći, oni se nisu okupili u Srpskoj listi zarad sopstvenih guzica već zarad unapređenja interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Njihov odnos prema toj činjenici će biti ono na osnovu čega će vlada Republike Srbije meriti snagu podrške za svakoga od njih pojedinačno, po zaslugama“ rekao je Jović.

Jović je zamolio predstavnike Srpske liste da ne stvaraju međusobna neprijateljstva, jer bi to donelo katastrofu narodu koji živi ovde.

Naglasio je da će imati neizmernu i svaku vrstu podrške od vlade Republike Srbije koju oni zatraže, kako bi što efikasnije štitili interese Ssrpskog naroda na prostoru Kosova i Metohije.

Članovi predsedništva, pored Rakića koje će predsedavati, su Slavko Simić, Ivan Todosijević, Stevan Vulović, Milovan Krivokapić, Srđan Mitrović, Saša Milošević, Srđan Popović i Dalibor Jevtić. Zoran Mojsilović je postavljen na mesto generalnog sekretara Srpske liste a šef kancelarije za saradnju sa medijima i civilnim sektorom je Igor Simić.

 

Comments

Pročitaj još