Exit – Leto ljubavi počinje danas

Exit Leto ljubavi počinje večeras nastupom Johnatan-a na main stage-u Petrovaradinske tvrđave. Svoje kapije jedan od najprestižnijih evropskih muzičkih festivala otvoriće danas u 17h, a prema procenama organizatora, očekuje se oko 50 hiljada posetilaca iz 68 zemalja.

Na dvadeset  bina tokom pet festivalskih dana nastupiće preko hiljadu izvođača među kojima su najveća muzička imena današnjice. Zvezde „nultog“ dana festivala su The Killers čiji se nastup očekuje oko 23:15 na glavnoj bini. Na scenu će nešto ranije izaći Johnatan, koji će i zvanično otvoriti festival, zatim Van Gogh i Teachers. Prvog dana festivala će na još dve bine – mts Dance Arena i No Sleep Novi Sad – nastupiti poznata imena svetske elektronske scene Jeff Mills koji će nastupiti u specijalnom tročasovnom setu, Ellen Allien, Jane Fitz…

Izvođač koji budi najviše pažnje prvog festivalskog dana, 6. jula, svakako je Liam Gallagher, nekadašnji pevač kultnog britanskog sastava Oasis.

Jesus and Mary Chain, Alan Walker, Paul Kalkbrenner, Recondite, Red Axes, Princes Nokia, Denis Sulta, Arkona samo su neki od izvođača čiji nastup željno iščekuje hiljade posetilaca tvrđave.

Headlineri ovogodišnjeg Exita su Black Cofee i Solomun koji će nastupiti sa Dixonom, a na Addiko Fusion Stage-u nastupa The Damned.

Magiju festivala u subotu će stvarati Jason Derulo, Robin Shultz, Duke Dumont, legende britanskog i svetskog panka The Discharge, takođe pank sastav Acidez koji dolazi iz Meksika, ali i domaća imena Edo Maajka, Sve barabe itd.

Poslednjeg festivalskog dana svetla će biti uprta u Roisin Murphy, bivšu pevačicu benda Moloko, koja je u prethodne tri godine izdala isto toliko albuma. Veliko interesovanje izazvao je i najavljen nastup Rag ‘n’ Bone Man-a.  Zvezda Main Stage-a biće Hardwell, dok se vrhunac festivalskog usijanja očekuje na Dance Areni, gde će nastup Nine Kravitz i zvanično zatvoriti ovogodišnje Leto ljubavi.

Pored glavnog muzičkog programa biće održane i debate na temu jezičke politike u regionu, a veliku pažnju izaziva i najavljeno gostovanje Nika Vujičića koji će govoriti o spasu planete. Exit ove godine slavi pedeset godina od stvaranja hipi pokreta i revolucije koja je zauvek promenila svet.

Comments

Pročitaj još