• Početna>
  • Vesti>

Počeli radovi na proširenju osnovne škole “Sveti Sava”

Predsednik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i direktor Osnovne škole Sveti Sava Milorad Jovanović položili su danas kamen temeljac za izgradnju aneksa, čime će ova škola biti proširena za 500 kvadratnih mertara.

Jovanović kaže da će OŠ Sveti Sava će na ovaj način dobiti novu zbornicu, četiri učionice i prostor koji je odgovarajući za dalji uspešan rad.

“U ime kolektiva i učenika OŠ Sveti Sava izražavam veliku zahvalnost Privremenom organu opštine Kosovska Mitrovica i našem predsedniku Aleksandru Spiriću što su imali razumevanja i u ovako rekordno kratkom roku pronašli materijalna sredstva za dogradnju školskog aneksa koji je preko neophodan”, rekao je Jovanović.


Vrednost projekta je, kako je Spirić rekao, 21 milion dinara a sredstva su obezbeđena iz lokalnog budžeta.

Spirić je čestitao Vidovdan, istakao da su deca budućnost i da je i ono što danas započinju za lepšu budućnost dece.

“Ispunjavamo ono što smo obećali – 500m2, škola će biti veća, a izvođač radova će zasigurno u rekordnom roku uspeti da odradi svoj posao koji mu je opština poverila i nadam se da ćemo imati još bolje uslove za rad”, rekao je Spirić.

On je ocenio da jačanjem škola, jačanjem srpskih institucija jačamo i opstanak Srba na Kosovu.

“I ovim pokazujemo da smo odlučni da ostanemo da živimo, stvaramo i gradimo na prostoru KiM i nadamo se da će ovaj i svaki naredni Vidovdan doneti boljitak, čvrstu i neraskidivu vezu sa Srbijom”, kazao je Spirić.

Nakon polaganja kamena temeljca, održan je prigodni program koji je priredio hor OŠ Sveti Sava.

Comments

Pročitaj još