• Početna>
  • Vesti>

U Galeriji “Akvarijus” izložba fotografija Dragana Radovanovića

Izložba fotografija prof. dr Dragana Radovanovića „Crkve i manastiri Kosova i Metohije i Toplice kroz vekove“ – kao deo šireg projekta Srpske akademije nauka i umetnosti „Digitalizacija kulturnih i sakralnih objekata Srbije“ – biće otvorena u galeriji „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici večeras u 20:30 časova.

Izložbu će otvoriti dr Božidar Zarković, profesor na Filozofskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici, inače stručnjak za srednji vek.

Prigodnom besedom posetiocima će se obratiti i otac Danilo, iguman manastira Banjska. U muzičkom delu programa učestvovaće Petar Rakić i hor „Branislav Nušić“ iz Kosovske Mitrovice.

Na izložbi će takođe biti izloženi i radovi članova „Malog ateljea“ koji su, tematski, takođe inspirisani kulturnom baštinom Kosova i Metohije.

Fotografije za ovu izložbu su nastale u projektu Matematičkog instituta SANU (br. III 44006) koji se, pod nazivom „Razvoj novih informaciono-komunikacionih tehnologija, korišćenjem naprednih matematičkih metoda, sa primenama u medicini, telekomunikacijama, energetici, zaštiti nacionalne baštine i obrazovanju (2011-2017)“, realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Radovanovićeva izložba fotografija dva puta je postavljana u Francuskoj (2015. i 2016. godine), u Sensu (pokrajina Burgonja) i samo jednom u Srbiji, i to u Beogradu u martu ove godine.

Comments

Pročitaj još