Glas za Srpsku listu je glas za srpski narod na KiM

Na predizbornom skupu liste Srpska, koji je danas održan u Zvečanu, poručeno je da je cilj ove stranke da na parlamentarnim izborima 11.juna osvoje svih deset mandata, kako bi sačuvali srpski nacionalni interes na Kosovu i Metohiji.

„Pred nama je još jedan odgovorni zadatak od ogromnog značaja za sve nas koji živimo na Kosovu i Metohiji. Na svim sastancima sa čelnim ljudima opštine Zvečan pokazali smo odlučnost, prisutnost visokog morala i hrabrosti, osobine koje su krasile sve naše do sada dobijene borbe proteklih 18 godina. Narod koji živi na prostoru Kosova i Metohije odlično zna kako je teško živeti bez institucija svoje domovine, svoje Srbije. Do sada smo opstali i izborili se samo zahvaljujući institucijama države Srbije. Naš narod zna da one predstavljaju stub opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji!“, poručio je sa skupa Zoran Mojsilović, kandidat Srpske liste.

Mojsilović je okupljenima rekao i da je srpski narod jasno u proteklom periodu iskazao poverenje i podršku politici i radu vlade Republike Srbije i sadašnjem predsedniku Aleksandru Vučiću.

„Predsednik Vučić traži od nas da kroz tim ljudi koji predstavljaju Srpsku listu izaberemo ljude koji će predstavljati i zalagati se za interes srpskog naroda na prostoru Kosova i Metohije“, poručio je okupljenima Mojsilović i dodao da srpski narod mora ostati dosledan i nastaviti političku borbu za dobrobit srpskog naroda na ovim prostorima kako bi naša deca mirno spavala.

„Jedino Srpska lista je lista svih Srba na Kosovu i Metohiji i lista koja ima poverenje i podršku Vlade i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića“, istakao je Mojsilović i dodao da je „glas za Srpsku listu glas za budućnost, Vladu i predsednika Aleksandra Vučića“ i dodao da glasanjem za Srpsku listu narod na KiM pokazuje da su „odmetnici srpskog naroda ostali usamljeni“ i pozvao okupljene da 11.juna glasaju za Srpsku listu.

Igor Simić, kandidat Srpske liste podsetio je okupljene da kad god je srpskom narodu na Kosovu i Metohiji bilo teško bio je dovoljno mudar da razmirice i neslaganja ostavi po strani i nastupi jedinstveno.

„Srpski narod na severu Kosova i Metohije ima posebnu obavezu kada je u pitanju očuvanje srpskog naroda na ovim prostorima. Mi smo srpski svetionik slobode koji osvetljava sve Srbe na Kosovu i Metohiji. Baš vi, Zvečanci, pokazali ste mnogo puta koliko vam je stalo i do vas i do vaše dece. I nikada nismo rekli ne svojoj otadžbini“, rekao je Simić i pozvao srpski narod da 11. Juna glasa za Srpsku listu.

„Glasajte za Srpsku listu jer jedino Srpska lista ima podršku Vlade i predsednika Republike Srbije a mi drugu državu niti želimo niti imamo“, naglasio je Simić.

Simić je dodao da jedino kandidati Srpske liste mogu da sačuvaju srpske svetinje na Kosovu i Metohiji.

„Mi smo politička snaga srpskog naroda i Beograda na prostoru Kosova i Metohije. Mi smo oni koji će našu borbu prebaciti u Prištinu da se naš kandidat bori jer je to jedini način da ostanemo i opstanemo na ovim prostorima“, poručio je Simić.

Simić je dodao da ovaj skup šalje poruku da smo „svoj na svome i da nikome nedamo svoje“.

„Niko neće moći da oduzme ni pedalj srpske zemlje jer vam ne pripada“, poručio je Simić sa predizbornog skupa i dodao da srpske institucije ostaju na ovim prostorima jedino ako Srpska lista dobije svih deset mandata na predstojećim izborima.

Simić je u svoje lično i u ime svih kandidata Srpske liste poručio je okupljenima da su kandidati Srpske liste snaga srpskog naroda na Kosovu i Metohiji koji će se boriti protiv svih koji imaju nameru da unište srpski narod i bilo koju srpsku kuću na prostoru Kosova i Metohije.

„Prošetajte 11. juna do srpski škola i kako bi ostale srpske zaokružite broj 22, Srpsku listu. Glasajte Srpsku, glasajte Srbiju“, poručio je sa predizbornog skupa u Zvečanu Igor Simić, kandidat Srpske liste.

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Ljubomir Marić izjavio je na skupu da „srpski narod nikada nije bio jedinstveniji ma gde god živeo“.

„Srpska lista je jedina politička snaga srpskog naroda na Kosovu i Metohiji dok su ostali biznismeni u politici kako bi svoje ustupke na račun srpskih interesa unovčili“, rekao je Marić i dodao da se danas zajedno borimo za sve gradjane Srbije na Kosovu i Metohiji gde god oni bili.

Dodao je da je „samoproglašeno Kosovo tamnica za sve žitelje“ i da Srbija godinama čini sve kako srpski narod ne bi osetio posledice nakaradne politike Prištine.

„Borbu možemo da nastavimo samo zajedno, a jedino se Srpska lista otvoreno borila protiv formiranja takozvane vojske Kosova , jedino je Srpska lista garant da se nikada neće formirati vojska Kosova, jedino je Srpska lista garant političke i institucionalne prisutnosti Republike Srbije na Kosovu i Metohiji i jedino ona uz podršku Republike Srbije može da nastavi tu borbu“, poručio je Marić.

Dodao je da srpski narod na Kosovu i Metohiji „neće dozvoliti da ono što je krvavo stvoreno raskrčme i rasprodaju oni kojima je pohlepa i sujeta važnija od budućnosti srpskog naroda i naše države na KIM“.

„Jedino je Srpska lista voljna i sposobna da udje u politički ring sa protivnicima Zajednice srpskih opština koja je srpskom narodu donosi suštinska prava i uslove za bolji život na KiM“, rekao je Marić i pozvao gradjane Zvečana i srpski narod na KiM da 11. juna glasaju za Srpsku listu.

 

Izvor: TV Most

 

Comments

Pročitaj još