• Početna>
  • Vesti>

Trećeg dana „North city jazz and blues“ festivala nastupali “Saša sedlari” i Grci “Sakis Dovolis power trio”

Treće festivalsko veče „North city jazz and blues“  festivala održano je sinoć u Soho baru nastupima „Saše i sedlara“ i gostiju iz Grčke, Sakis Dovolis power tria.

Saša Sedlar, frontmen i gitarista benda „Saša i sedlari“ priznao je da se o festivalu informisao putem interneta, a da mu je Kosovska Mitrovica poznata preko prijatelja Viktorije i Nevene Božović, koja je nastupala sa bendom otpevavši pesme „Hajde Jano“ i „Gusta mi magla padnala“.

“Ovakvi festivali su jako bitni i mnogo mi je drago da ovaj festival postoji, još mi je draže što smo pozvani, jedino ovakve manifestacije mogu da malo pomere stvari, da se ceo taj globalni ukus kakav jeste i kakav će biti, ovakve manifestacije pružaju još neku mogućnost izbora, to je najbitnbija stvar, da možete da dodjete na festival I čujete nešto što je drugačije, podržavam vrstu ovakve inicijative” rekao je Sedlar.

Sakis Dovolis, frontmen „Sakis Dovolis power tria“ govorio je o muzici tog sastava.

“Ovo je vrsta hevi bluza i nikako nije laka, biće tradicionalnog bluza gde ćemo usporiti i delova gde ćemo ubrzati sa elementima rokenrola. Nije reč o brzini već u jačini osećanja. O ovom festivalu smo čuli prošle godine od Erka Gejla koji je svirao  i mi smo trebali da nastupimo ali smo imali problema na granici, ali znamo da je ovde džez i bluz tradicija” rekao je Dovolis.

Comments

Pročitaj još