KM: Zoran Vukotić pred sudom zbog ratnih zločina

U Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici, Srbinu Zoranu Vukotiću (47), danas je pred Euleksovim međunarodnim sudskim većem počelo suđenje za ratne zločine počinjene 1999. godine na području opštine Vučitrn. Vukotić se izjasnio da se ne oseća krivim.

Vukotić je nekadašnji pripadnik rezervnog sastava policije Srbije, a osumnjičen je da je počinio ratne zločine protiv civilnog stanovništva u selu Donje Studimlje kod Vučitrna između 2. i 3. maja 1999. godine.

Vukotićev branilac advokat Nebojša Vlajić, izjavio je Radiju Kontakt plus da je danas održano pripremno ročište u ovom predmetu i da je pročitana optužnica.

“Pročitana je optužnica i on se izjasnio da nije kriv. Suđenje će biti nastavljeno u zakonskom roku nakon što isteknu rokovi u kojima odbrana može da podnese prigovore, što ćemo svakako učiniti u narednih 30 dana”, istakao je Vlajić.

Vukotić je uhapšen 10. maja 2016. godine u okolini Nikšića po poternici Euleksa, a kosovskom pravosuđu izručen je krajem prošle godine.

Vukotić je pritvoren u zatvoru u Podujevu. Na prvo ročište, pred sudom u Kosovskoj Mitrovici, doveden je uz jake mere obezbeđenja.

 

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."