• Početna>
  • Vesti>

Privremenom veću Opštine Kosovska Mitrovica priznanje Crvenog krsta “Široko srce”

Predsednik Privremenog veća Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić primio je danas delegaciju  opštinske organizacije Crvenog krsta Kosovska Mitrovica na čelu sa sekretarom Sašom Nikolićem.

Tom prilikom, predstavnici ove humanitarne organizacije uručili su Privremenom organu Opštine Kosovska Mitrovica  posebno priznanje  „Široko srce“ koje je Crveni krst Srbije ustanovio prošle godine a koje se uručuje organizaciji  za najveći doprinos i podršku radu Crvenog krsta.

„Ove godine je upravni odbor Crvenog krsta Kosovska Mitrovica doneo odluku da  ovo priznanje dodelimo Opštini Kosovska Mitrovica, sasvim zasluženo. I vi ste svedoci da mnogo toga ne bi moglo da se odradi  da nismo prepoznati i podržani i od strane Privremenog organa  i drugih institucija u gradu“, istakao je Nikolić i posebno naglasio  angažovanje Opštine i predsednika Sprića na polju renoviranja požarom uništenih prostorija opštinskog Crvenog krsta.

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić rekao je primajući priznanje, da su svi građani Mitrovice ponosni na široko srce mladih volontera, stalnih dobrovoljnih davalaca krvi, mladih likovnih i  literarnih stvaralaca  i svih koji su svakodnevno u  ovoj organizaciji  i koji neprestano pozivaju na humanost.

„Mi ćemo kao opština nastaviti da mlade ljude u vašoj organizaciji i dalje stimulišemo i dajemo podršku u kontinutitetu i tako će biti i u godinama koje su pred nama“, istakao je Spirić.

Delegaciju  su činili volonteri, dobrovoljni davaoci krvi, mališani – pobednici na ovogodišnjem likovno-literarnom konkursu „Krv život znači“ i direktori osnovnih škola „Sveti Sava“ i „Branko Radičević“ koji su od Crvenog krsta dobili zahvalnice za dobru saradnju.

Nagrađenu pesmu pročitala je Stefana Vuletić, učenica OŠ Branko Radičević koja je nagrađena u kategoriji od petog do osmog razreda.

Podsetimo, nedelja Crvenog krsta počela je 8. maja i završiće se u ponedeljak 15. maja kvizom „Šta znaš o Crvenom krstu?“

Comments

Pročitaj još