Vučić i Oliver Ivanović: Formiranje ZSO najvažniji korak u očuvanju nacionalnih interesa

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa liderom Građanske inicijative SDP Oliverom Ivanovićem, sa kojim je razgovarao o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO), političkoj situaciji na Kosovu i Metohiji, budućnosti briselskog dijaloga i postupku koji su vlasti u Prištini pokrenule protiv Ivanovića 2016. godine.
Premijer Vučić i Oliver Ivanović saglasili su se da je formiranje Zajednice srpskih opština, u skladu sa briselskim dijalogom, najvažniji korak u podršci očuvanju vitalnih nacionalnih interesa srpskog naroda, ali i očuvanju mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji.

Razgovarali su i o mogućim načinima i podršci koju Srbija može da pruži za ekonomski napredak srpskog stanovništva u južnoj pokrajini.

Ivanović je ocenio da je politička situacija na Kosovu i Metohiji nestabilna i napeta, jer su njihove političke partije u stalnom međusobnom sukobu.

Vlada Kosova nije uspevala da progura nijedan od zakona koji su za njih bili važni, što je na kraju dovelo do pada Vlade u Prištini, a nervozu je dodatno podizala činjenica da je dijalog u Briselu proces koji će dugo trajati, zaključio je on.

Izvor: Vlada Republike Srbije

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."