Zubin Potok: Monodrama-komedija Korak do poziva

U Domu kulture Stari Kolašin 20.aprila u 19.30 odigraće se monodrama-komedija „Korak do poziva“ u kojoj naslovnu ulogu igra Jovana Petronijević, po tekstu Saše Simonovića, u režiji Katarine Mitrović- Janković.
„Korak do poziva“ je predstava koja progovara o sudbini žene koja se nalazi na životnoj prekretnici vodeći publiku kroz smešne i teške situacije, bolje i lošije dane, kroz život u njegovoj srži ostavljajući ipak nadu i optimizam kao jedino moguć izlaz iz svih nedoumica koje nam se nameću. Stojanka je obična žena iz unutrašnjosti, žena sa svakodnevnim problemima koja i pored svega nikada nije odustala od želje da postane uspešna, ne birajući sredstva ni okolnosti. Ta odlučnost i spremnost na podnošenje žrtve zarad uspeha nikada nisu gurnule u stranu njenu iskonsku potrebu da kroz život, bez obzira na sve, korača uzdignute glave.
Ova, na momente urnebesna komedija, ispričana je u ispovednom obliku kroz monolog, a ulogu Stojanke na maestralan način igra Jovana Petronijević.
Tekst za predstavu napisao je Saša Simonović, dok dramatizaciju i režiju potpisuje Katarina Mitrović. Song za predstavu pripada kultnoj grupi „Ničim izazvan”.

Comments

Pročitaj još