Dodeljene nagrade za vaskršnji konkurs

U fiskulturnoj sali OŠ Sveti Sava danas su dodeljene nagrade za vaskršnji konkurs za najatraktivnije ukrašeno vaskršnje jaje I likovni rad, kao I za najbolje literarno delo. Organizatori konkursa su kulturni centar “Dragica Žarković”, Ustanova za omladinu, sport i specijalizovane usluge, a pokrovitelj je privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica.

Direktor kulturnog centra “Dragica Žarković”, Miodrag Radomirović, iskoristio je ovu priliku da čestita predstojeći praznik.

“Naš deo programa je bio konkurs za literarne radove u oblasti poezije I proze. Ono što smo danas videli pokazalo je das u deca  veoma talentovana. Zahvaljujemo se svim školama koje sui male svoje predstavnike, privremenom organu na podršci pri realizaciji ovog programa, I naravno ovo je prilika da svoj deci, roditeljima I nastavnicima svih škola čestitamo Uskrs i poželimo sreću” rekao je Radomirović.

Rukovodilac u Ustanovi za sport omladinu ispecijalizovane usluge Nada Vučić istakla je nadu da će nagrade stimulisati najmlađe da nastave da se bave likovnim stvaralaštvom.

“Podelili smo nagrade koje smo razvrstali u tri kategorije. Imali smo nagrade za predškolce za najlepše oslikano jaje. Takođe smo takođe smo imali I dve kategorije za učenike osnovnih škola. Pored diploma, deca su dobila I simbolične novčane nagrade, da mogu da kupe nov material za likovne radove I da ih motivišemo da se bave likovnim stvaralaštvom” rekla je Vučić.

Anđela Babincev, učenica 5. razreda OŠ Branko Radičević osvojila je prvo mesto za najbolji prozni rad..

“Bila sam inspirisana nastavnikom Veronauke koji nam je dosta pričao o ovom prazniku. Zbog toga sam imala želju da napišem rad I osvojila sam na konkursu prvo mesto” rekla je Anđela.

Obezbeđene su novčane nagrade za prva tri mesta u svim kategorijama, a pobednici su dobili 1000, 1500 I 2000 dinara.

Pobednici likovnog konkursa su Ivan Drekalović, Vukašin Blažić i Jovana Jokanović. Za najbolju pesmu nagrađeni su Danilo Spirić i Anastasija Đorđević dok su prva mesta za najbolji prozni rad osvojili Danilo Radovanović i Anđela Babincev.

Comments

Pročitaj još