• Početna>
  • Vesti>

U OFK”DIF” u Kosovskoj Mitrovici uspešno radi škola fudbala

Nedavno je u Kosovskoj Mitrovici formiran Omladinski Fudbalski klub „DIF“, i u okviru ovog kluba škola fudbala  za petliće i cicibane.
Škola broji 99 članova  a u nedelju upisuje 100-tog člana koji će dobiti poklon kluba, rekao je gostujući u Jutarnjem programu Radio Kosovske Mitrovice, Nemanja Bulatović licencirani trener i profesor fizičke kulture.
Osim što uče prve korake u fudbalu imaju prilike da se oprobaju na utakmicama koje još uvek nisu ligaške, ali postižu zapažene rezultae. „Od septembra smo u zvaničnom ligaškom takmičenju u okviru raškog okruga jer smo novoformirani klub. Inače mi smo aktivni, radimo punom parom , treniramo u Kosovskoj Mitrovici. Sutra na poziv legendarnog fudbalera „Dinama“ i „Crvene Zvezde“ Bore Cvetkovića putujemo u Beograd gde nas očekuje utakmica protiv  ekipe njegove škole fudbala”, kaže Bulatović.
“Već 19.aprila  ponovo gostujemo u Kragujevcu i igramo prijateljsku utakmicu sa ekipom „Radničkog“ i to će biti prilika  da se pokažu mlade nade fudbala kao i nedavno u utakmici protiv čačanskog prvoligaša „Borac“ gde su klinci naše škole fudbala bili izuzetno zapaženi i  okarakterisani kao već spremni za igranje u većim klubovima“ dodaje on. Bulatović je najavio povratak na velika vrata reprezentacije Kosova i Metohije koja će uskoro okupiti najbolje i takmičiti se sa ostalim ekipšama na regionalnom nivou, ali i zahvalio na pomoći pre svega roditeljima koji pomažu klubu u interesu svoje dece. Kao zaposlen  u Ustanovi za sport i specijalizovane usluge Bulatović je svedok  da je Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica  uvek imao sluha za uspešne sportiste, pa se iskreno nada da će to biti slučaj i sa ovim mladim i perspektivnim fudbalskim klubom.

Comments

Pročitaj još