Obeležen dan OŠ “Branko Radičević”

Dan OŠ „Branko Radičević svečano je obeležen u Mitrovačkom dvoru uz prigodan kulturno-umetnički program u kom su učestvovali učenici svih uzrasta.
Ivan Zaporožac, direktor OŠ „Branko Radičević“, kazao je da mi moramo da koristimo sebe kao mostove povezujući učenike da pređu preko njih, ohrabrujući ih da i oni grade mostove koji će služiti novim generacijama.
„Poštovane kolege, cenjeni roditelji, draga deco, gradimo puteve i tamo gde je nemoguće. Misao da će naši putevi pomoći onima koji dolaze posle nas osnažuje nas i hrabri, i ostavljaju pečat i sećanje na jednu eru pametnih poštenih i dobrih ljudi koji su mislili na prosperitet i budućnost. Učimo druge kako se osvaja nepoznato, ne štedimo se u tome. Pomaganje je najveći boljitak. Samo tako će nas narod poštovati i vreme zapamtiti. Sigurnim korakom idemo napred, obnavljamo temelje najstarije srpske škole u gradu, kako bi budućim generacijama imali čime da se pohvalimo i šta da im ostavimo“ rekao je Zaporožac.
Na današnjoj proslavi po prvi put je izvedena hima ove škole koju je komponovao profesor Engleskog jezika Dejan Pavićević.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."