Sutra u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu sećanje na početak bombardovanja u žrtve agresije

Povodom obeležavanja 18 godina od NATO agresije, svi predstavnici opština na severu pokrajine i predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju, zajedno sa okupljenim građanima  odaće  počast  stradalima u bombardovanju 1999.godine, sa početkom u 12.44 časova. Zvaničnici će položiti vence kod spomenika „Beli anđeo“, kod  glavnog mosta na Ibru, a zatim će se obratiti prisutnima.

24 mart 1999. godine je datum koji u našem istorijskom sećanju zauvek ostaje, datum koji obeležavamo kao sećanje na zločinačku agresiju NATO pakta na našu zemlju.

Za 1o časova sutra je u opštini Zvečan predvidjen prijem porodica nastradalih u prošlom ratu kod predsednika Privremenog organa opštine Zvečan, a potom će  zvaničnici položiti cveće u znak sećanja na spomen ploču nastradalima u NATO bombardovanju.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."