Delavi i O Konel: ZSO 2017, Srbi da se vrate u institucije

Ambsadori SAD i Velike Britanije u Prištini Greg Delavi i Rojri O Konel izrazili su uverenje da će Zajednica srpskih opština biti formirana ove godine istakavši da je zbog izrade statuta ZSO važno da se Srbi vrate u kosovske institucije.

Na okruglom stolu u organizaciji Kosovske fondacije za otvoreno društvo oni su rekli da će ZSO biti značajna za integraciju zdravstva i obrazovanja u kosovski sistem, preneo je prištinski list “Zeri”.

“Zajednica će biti formirana u skladu sa kosovskim ustavom i ona će ojačati suverenitet Kosova”, rekli su oni.

Kako su dodali, treba raditi na statutu ZSO i zbog toga je važno da se predstavnici Srba vrate u kosovske institucije.

 

Izvor: Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."