• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Gledaću da dođem na KiM, ali to ne zavisi samo od mene

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je danas u Novom Pazaru za našu televiziju izjavio da Priština stalno za nešto krivi Srbiju, ali joj to više ne prolazi i da očekuje da EU jasno kaže da li je i gde Beograd nešto pogrešio.

Na pitanje našeg novinara da li očekuje pomoć Evropske unije povodom pokušaja Prištine da preuzme imovinu Srbije, Vučić je rekao da to nije pitanje pomoći već da je vreme da se i EU izjasni da li je nešto istina ili nije, odnosno da li je neko prekršio dogovor ili nije.

„EU mora da kaže nekad da li je nešto istinito ili nije istinito, da li smo mi nešto pogazili ili je neko drugi nešto pogazio . Ja mislim da je to samo fer pristup i ništa više od toga, ali mi ćemo da se ponašamo odgovorno, mi želimo da razgovaramo sa njima, mi želimo da se nastavi dijalog , a oni traže razlog da za nešto optuže Srbiju , ali vidim da to više ne prolazi. Danas Tači nastavlja da insistira na tzv.kosovskoj vojsci , i ja ne razumem zašto neko toliko žuri, ali je naše da uradimo ono što je naš posao, a to ljudi razumeju, veruju i znaju šta je to što činimo”, istakao je Vučić.

Povodom najavljenog dolaska na Kosovo i Metohiju, premijer Vučić je rekao da ima želju da poseti Kosovo i Metohiju, ali da to ne zavisi samo od njega.

“Ja imam volju i želju da dođem na Kosovo i Metohiju, mogu da uđem i bez njihovog odobrenja, ali mislim da nema smisla da prelazim alternativnim putevima,oni to ne mogu da spreče, ali bih voleo da se ne unose novi nemiri, jer ću ja tog dana da odem i da se vratim, bilo za Pazar, Kruševac, Kraljevo, Novi Sad ili Beograd, a Srbi dole moraju da ostanu da žive. Da ja njima donesem dodatne probleme, ne pada mi na pamet. Gledaću da dođem, volim da ih obiđem, razgovaram sa njima, ali to ne zavisi samo od mene”, naglasio je Vučić.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još