Simić: Odluka kosovske vlade represivna

Predsednik Srpske liste Slavko Simić rekao je da odmah treba opozvati odluku kosovske vlade da svu nepokretnu imovinu registrovanu na SFRJ, Srbiju i AP KiM registruje kao svoju.

Odluka kosovske vlade je tendenciozna i predstavlja pokušaj da se kroz odluke kosovskih institucija nastavi permanentna represija nad srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji i oduzimanjem društvene i privatne imovine srpskog naroda, rekao je Simić.

U izjavi za Tanjug Simić je rekao da je od 1999. godine uzurpirano preko milion katastarskih parcela društvenih i javnih preduzeća na Kosovu i Metohiji i da je sada očigledan pokušaj zvanične Prištine da usvajanjem jednostranih odluka legalizuje nelegalno prisvojenu imovinu.

“Mi želimo da zaštitimo naš nacionalini ekonomski interes, koji je veoma važan kako za našu državu Srbiju tako i za naš narod na KiM. Zato je naš čvrst stav da Priština treba odmah da opozove ovako štetnu odluku i da prestane sa političkim i pravnim prejudiciranjem vlasničkih prava”, rekao je Simić.

Dodao je da o pitanju imovine treba da se razgovara u Briselu kao ključnoj temi.

Kako je objavljeno na sajtu kosovske vlade, na osnovu odluke Vlade koju je potpisao Isa Mustafa, na ime Kosova kao vlasnika imovine registruje se sva nepokretna imovina registrovana na ime SFRJ, odnosno Republike Srbije i Autonomne Pokrajine Kosovo.

Izvor: RTS

Comments