GI „SDP“: Očekujemo jasne a ne diplomatske izjave

Povodom današnje posete visoke predstavnice EU za spoljnu politiku Federike Mogerin Kosovu i Metohiji kao i opštini Severna Mitrovica, GI „SDP“ izražava očekivanje da će gospođa Mogrini jasno izraziti stavove koji se tiču napretka u dijalogu, reformi, regionalnoj saradnji i poboljšanju međuetničkih odnosa.

Očekujemo njene jasne poruke a ne diplomatske izjave koje većina ne razume, ili ako ih razume onda ih ne doživljava kao ozbiljna upozorenja.

Dijalog pod pokroviteljstvom EU je izuzetno važan a Visoka predstavnica može značajno doprineti ubrzanju razgovora i postizanju dogovora o temama koje su od značaja za obe etničke zajednice na KiM.

Uspostavljanje ZSO je ključni deo dosadašnjih dogovora ali se njeno formiranje neprestano opstruira, povratak raseljenih lica i njihove imovine, pronalazak nestalih i kidnapovanih lica i sve ostale tema koje su vezane za očuvanje politicke stabilnosti na Kosovu i Metohiji.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."