Mogerini sutra u Prištini i Kosovskoj Mitrovici

Visoka predstavnica EU za spoljnu i bezednosnu politiku Federika Mogerini posetiće sutra Kosovo, a osim u Prištini gde će se susresti sa najvišim kosovskim zvaničnicima, boraviće i u Kosovskoj Mitrovici.

U toku posete, Mogerini će se sastati sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, predsednikom skupštine Kadrijem Veseljijem, kosovskim premijerom Isom Mustafom i liderima parlamentarnih političkih stranaka.

Mogerini će posetiti most u Kosovskoj Mitrovici, potvrđeno je danas iz Kancelarije EU na Kosovu.

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost u okviru višednevne posete zemljama Zapadnog Balkana već je posetila Podgoricu i Skoplje, danas boravi u Beogradu, a planirano je da obiđe i Albaniju.

 

Izvor: Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."