Arlov apeluje na sud EULEX-a

Predsednik odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije Milorad Arlov apelovao je na sud EULEX-a da 22. februara donese odluku kojom će osloboditi Olivera Ivanovića. U saopštenju navodi da je vreme da”konačno, nakon više od 3 godine, bude slobodan čovek i da se vrati normalnom životu”.

“Apelacioni sud u Prištini poništavajući prvostepenu presudu i vraćanje na ponovni postupak konačno se približio pravdi ljudskih prava i sloboda čime su stvoreni uslovi da se Oliver Ivanović brani sa slobode.Oliver je dostojanstven i odgovoran čovijek što je pokazao i dokazao u protekle teške tri godine za njega i njegovu porodicu. Možemo samo da se divimo njegovoj psihičkoj i fizičkoj snazi, mukotrpnosti i snažnom duhu. Siguran sam da najviše na svijetu želi sa slobode u ponovljenom sudskom procesu pravno da dokaže svoju nevinost, skine ljagu krivice sa sebe i nepravedno provedene više od tri godine u sudskom pritvoru.Ne možemo da se odupremo sumnji da je Oliver Ivanović osuđen iz političkih razloga i tražimo da od srede 22.februara 2017.godine bude slobodan čovjek, sa svojom porodicom, šestogodišnjim sinom Bogdanom kome je najpotrebniji. Potreban je i svojim iskrenim prijateljima i srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.Više od tri godine lider Građanske inicijative SDP g.Oliver Ivanović nalazi se u sudskom pritvoru, van slobode.Oslobađajući Olivera Ivanovića i pružanja mogučnosti da se brani sa slobode misija EULEKSA pokazaće nepristrasnost, ravnopravnost, pravo i pravdu prema svim stanovnicima Kosova i Metohije” stoji u saopštenju.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."