Nagrađeni pobednici konkursa “Sveti Sava iđaci”

U prostorijama Gradske biblioteke Vuka Karadžić u Kosovskoj Mitrovici danas su svečano uručene nagrade autorima najboljih likovnih i literarnih radova  sa konkursa “Sveti Sava i đaci”.

U konkursu su učestvovale sve osnovne i srednje škole sa područja Kosovske Mitrovice.

Nagrade u vidu diploma, knjiga i simboličnog novčanog iznosa  su dodeljene u tri kategorije za mlađi, srednji i stariji uzrast.

Nagrađeni đaci su zadovoljni i kažu da je Sveti Sava i njegova prosvetiteljska misija velika inspiracija.

“Mnogo smo slušali o tome od naših nastavnika pa sam na kraju sve to sabrala u jednu pesmu koja je I nagrađena”, kaže Anastasija Vučetić učenica OŠ Branko Radičević.

Čestitajući nagrađenima, šef sektora za omladinu pri Ustanovi za sport, omladinu i specijalizovane usluge Nada Vučić kaže da je njima kao organizatorima velika čast da rade sa mladim, kreativnim ljudima.

“U ovim mladim ljudima imamo capital vredan pažnje  Zadovoljstvo je ogromno. Meka nastave u ovom smeru  to će biti I njihov I naš uspeh”, rekla je Vučić.

U  kategoriji literarnih  radova nagrade su dobili Lazar Živić za mlađi uzrast,  Anđela Babincev za srednji i Mateja Simić za stariji uzrast.

Autori najboljih likovnih nagrada u ove tri kategorije su Marija Vukić, Mihajlo Aksentijević i  Isidora Šarić.

Konkurs je organizovan pod pokroviteljstvom Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."