Hoti: Bomba kod Vodovoda biće uklonjena danas, instalacije uzrok požara u zgradi kod mosta

Ispred  Vodovoda u Kosovskoj Mitrrovici, na putu ka Suvom Dolu jutros je pronađena neeksplodirana ručna bomba.

Prema rečima zamenika direktora policije za region  Mitrovica sever  Besima Hotija bomba se prema prvim informacijama, na ovoj lokaciji nalazi već izvesno vreme a jutros je samo primećena.

“Ne postoji nikakva opasnost za građane jer je mesto obezbeđeno od strane kosovske policije.  Na teren su pozvane i jedinice policije za identifikaciju eksplozivnih naprava i oni će to već danas  ukloniti bezbedno”, rekao je Hoti za Radio Kosovska Mitrovica.

Govoreći o požaru koji je noćas  oko 3 i 30 izbio u prostorijama Udruženja srpsko-ruskog prijateljstva “Ščerbina”  na uglu Kolašinske i ulice Vlade Ćetkovića,  Hoti je rekao da  povređenih nema a u istragu su uključeni i veštaci Vatrogasne jedinice, kao i nezavisni veštak kog je dao Osnovni sud u Mitrovici.

“Dobili smo i odobrenje Osnovnog suda u Mitrovici da na teren izađe i nezavisni veštak kako bi bio ustanovljen uzrok požara. Prema prvim informacijama veštaka, postoji mogućnost da je uzrok požara  najverovatnije je električna instalacija – odnosno jedna termo-peć koja je bila uključena tokom noći. Osnovno tužilaštvo biće upoznato sa  izveštajem”, rekao je Hoti.

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."