• Početna>
  • Vesti>

Hoti: Bomba kod Vodovoda biće uklonjena danas, instalacije uzrok požara u zgradi kod mosta

Ispred  Vodovoda u Kosovskoj Mitrrovici, na putu ka Suvom Dolu jutros je pronađena neeksplodirana ručna bomba.

Prema rečima zamenika direktora policije za region  Mitrovica sever  Besima Hotija bomba se prema prvim informacijama, na ovoj lokaciji nalazi već izvesno vreme a jutros je samo primećena.

“Ne postoji nikakva opasnost za građane jer je mesto obezbeđeno od strane kosovske policije.  Na teren su pozvane i jedinice policije za identifikaciju eksplozivnih naprava i oni će to već danas  ukloniti bezbedno”, rekao je Hoti za Radio Kosovska Mitrovica.

Govoreći o požaru koji je noćas  oko 3 i 30 izbio u prostorijama Udruženja srpsko-ruskog prijateljstva “Ščerbina”  na uglu Kolašinske i ulice Vlade Ćetkovića,  Hoti je rekao da  povređenih nema a u istragu su uključeni i veštaci Vatrogasne jedinice, kao i nezavisni veštak kog je dao Osnovni sud u Mitrovici.

“Dobili smo i odobrenje Osnovnog suda u Mitrovici da na teren izađe i nezavisni veštak kako bi bio ustanovljen uzrok požara. Prema prvim informacijama veštaka, postoji mogućnost da je uzrok požara  najverovatnije je električna instalacija – odnosno jedna termo-peć koja je bila uključena tokom noći. Osnovno tužilaštvo biće upoznato sa  izveštajem”, rekao je Hoti.

 

Comments

Pročitaj još