Đurić: Zahvalni španskom narodu na razumevanju i podršci

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Kraljevine Španije u Beogradu, Nj.E. Migelom Fuertesom Suarezom.Đurić je izrazio zahvalnost što Španija nije priznala jednostrano proglšenu nezavisnost Kosova

“Srbija i Španija gaje iste vrednosti i nastavićemo da tako bude svim nivoima” rečeni je Đurić i izrazio zahvalnost Srbije na podršci koja stiže od španskog naroda Srbima na Kosovu i Metohiji.

Najostrije je osudjena napad i zastrašivanjr Srba u Orahovcu gde je u porti crkve pronađena bomba kao i bomba u dvorištu vodovoda u Kosovskoj Mitrovici.

“To je u suprotnosti sa onim sto Priština tvrdi, da se zalazže za mir I stabilnost” rekao je Đurić i pozvao predstavnike međunarodne zajednice na KiM da zaustave nasilje jer su oni odgovorni za bezbednost Srba u pokrajini.

Prema njegovim rečima “Srbija smatra da je igranje sa nasiljem u suprotnosti sa procesom dijaloga”.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."