• Početna>
  • Vesti>

Uručene diplome diplomiranim studentima Filozofskom fakulteta

„Vi niste više studenti, sada ste moje kolege. Završili ste svoje obaveze, a danas ćemo to i ozvaničiti dodelom diploma“ rekla je profesor doktor Mirjana Lončar-Vujnović, dekan Filozofskog fakulteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici na današnjoj svečanoj svetosavskoj dodeli diploma.

„Želim vam pre svega uspeh u životu i radu. Hoću da vam poručim da ne treba da sumnjate u svoju kompetentnost u struci kada izađete sa ovog fakulteta. Nemojte se snebivati gde god da se nađete. Neki od vas će nastaviti školovanje, neki će raditi u zemlji a neki u inostranstvu. Gde god da se nađete, ne sumnjajte u vaše znanje. Želim vam puno sreće“ rekla je Lončar-Vujnović.

Student prodekan Nemanja Biševac je poručio svršenim studentima da moraju da strema ka tome da budu bolji od svojih profesora.
„Svima vama čestitam na uspešno završenim studijama, na istrajnosti i položenim ispitima. Postoje i oni koji nisu bili istrajni kao i vi, ali nikada nije kasno vratiti se na pravi put, put znanja. Verujem i znam da dolazi vreme da će uspešni uspeti da doprinesu bolejm razvoju našeg društva. Nemojte zaboraviti da se uspešna karijera gradi ciglu po ciglu. Nemojte rušiti započete zidove i graditi ih iznova, samo ih nadograđujte. Ne odustajte od svojih planova i želja, i unapređujte svoje vidike i znanje“ kazao je Biševac.

U ime diplomiranih studenata obratila se diplomirana profesorka Srpskog jezika i književnost Danijela Marković.

„Drage kolege, čestitam vam na ovom uspehu. Nadam se da vi, kao i ja, nosite lepe uspomene sa ovog fakulteta. Zahvaljujem se profesorima koji su nas na ovaj način vodili kroz školovanje, i od sirovog kamena su napravili dijamant koji počinje da sjaji. Želim vam uspeha u daljem školovanju i profesionalnog uspeha“ rekla je Danijela Marković.

U protekloj godini 210 studenata je završilo osnovne akademske studije a 40 master studije. Danas je uručeno oko 60 diploma.

Comments

Pročitaj još