• Početna>
  • Vesti>

Stojanović i Tomić na obeležavanju školske slave u Plemetini

Zamenik premijera Branimir Stojanović i direktor Kancelarije za pitanja zajednica Ivan Tomić, prisustvovali su danas rezanju slavskog kolača i obeležavanju školske slave u Plemetini.

Stojanović i Tomić su najpre obišli školski aneks čije proširenje je finansirala Kancelarija za pitanja zajednica, nakon čega je himnom Svetom Savi otpočela proslava školske slave.

Direktor Zoran Milunović je pozdravio sve prisutne, Stojanoviću i Tomiću se zahvalio na pruženoj podršci, najbolje učenike nagradio knjigama, a zatim su se na bini smenjivali učenici koji su specijalno za ovu priliku priredili bogat kulturno-umetnički program.

Čestitajući  školski slavu, prosvetnim radnicima, ali i učenicima i njihovim roditeljima, zamenik premijera Branimir Stojanović je kazao da je pored dece,  Sveti Sava kao naše najveće nasleđe istovremeno i najveće bogatstvo koje imamo.

“ Želim da se pre svega zahvalim vašim roditeljima što su hrabri, što vas rađaju, što vas čuvaju, što se i dalje bore da ovako lepa slika traje na ovom našem mestu i da još dugo godina ovo bude naše mesto zahvaljujući vama. A mi čiji je posao da vam život učinimo boljim možemo samo da nastavljamo da se trudimo da svakoga dana, svakoga meseca i godina po nešto uradimo za vas. Škola vam je malo bolja, ali daleko od onoga kakvu zaslužujete, zato i danas stojimo pred vama dajući obećanja da će svake godine škola da vam bude bolja, kao što će da vam bude bolji put i rasveta i sveukupni uslovi života. Želim vam da proslavite ovaj dan u toplini koju vidim da nosite u vašim srcima i neka ta toplina potraje bez obzira na ovu zimu i ovaj minus koji je napolju. Da ste mi živi i zdravi pa ćemo zajedno kroz sve nove izazove, kroz sve ove muke. Isuvise smo toga prevalili preko glave da bi sada rekli da ne možemo dalje”, zaključio je Stojanović.

Ivan Tomić, direktor Kancelarije za pitanja zajednica preko koje su i obezbeđena sredstva za izgradnju školskog aneksa je kazao da su svesni problema sa kojima se suočavaju i ova i mnoge druge škole u srpskim sredinama i da će nastaviti da se trude da uslove u školama promene na bolje.

“Kancelarija za pitanja zajednica, u saradnji sa Kabinetom zamenika premijera je kao deo Našeg plana protekle godine finansirala deo projekta izgradnje aneksa škole u Plemetini. Vrednost projekta je 60 000 evra gde je opština Obilić uzela učešće sa 10 %, projekat je dobijen preo IOM-a. Nadam se da ćemo uspeti da zajedničkim snagama pomognemo da nastave svoj rad. Rastko Nemanjić je upravo neko ko je čitav svoj život posvetio obrazovanju, širenju vere, tradicije i kulture, tako da verujem da su svi Srbi sa Kosova naslednici Svetoga Save i da svi zajedno nastojimo da širimo kulturu, veru i tradiciju”, kazao je Tomić.

On je prethodno obišao decu u Crkvenoj Vodici i podelio im paketiće.  Kabinet zamenika premijera i Kancelarija za pitanja zajednica su za decu opštine Obilić obezbedili ukupno 770 paketića.

“Paketiće smo jutros podelili deci u Crkvenoj Vodici, za decu iz Plemetine takođe obezbeđeno je 518 paketića i ovim završavamo akciju podele paketića koju smo započeli pre Nove godine”, kazao je Tomić.

U školskom aneksu u Plemetini smeštene su tri škole osnovna, Ekonomska i Medicinska. Ukupno ima oko 300 učenika.

 

 

Comments

Pročitaj još