Vulin: Srbe na KiM čuva uporna borba za slobodu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ocenio je da Srbe na Kosovu i Metohiji čuva njihova uporna i hrabra borba za slobodu.

“Srbe na KiM čuva Beograd, Srbe na KiM čuva rezolucija 1244, Srbe na KiM čuva njihova uporna i hrabra borba za slobodu. Znam da bi Mustafa voleo da se Vučić nije izborio za pravo da štiti Srbe na KiM, umesto da kao nekada Srbe zastupa popustljiva i slaba Vlada. Znam da bi Mustafa i Tači i Haradinaj i Kurti voleli da je Beograd napustio Srbe na KiM ali na njihovu žalost nije i neće”, poručio je Vulin u izjavi Tanjugu.

Kako Priština čuva Srbe videli smo kada je sa KiM proterano 250.000 Srba, videli smo u pogromu i spaljenim crkvama 17. marta 2004, videli smo u streljanoj goraždevačkoj deci, u pobijenim žeteocima u Starom grackom, u preko 1.000 pobijenih Srba od 1999, podsetio je Vulin.

Kako Priština čuva Srbe vidimo u kamenovanim Đakovčanima, u opkoljenim Metohijskim enklavama i u preko 40.000 imovinskih zahteva koji se namerno ne rešavaju čime se nastavlja pljačka imovine Srba, naveo je Vulin.

Comments

Pročitaj još