• Početna>
  • Vesti>

Ulicom otvorenog srca započela proslava pravoslavne Nove godine

Ulicu otvorenog srca danas je zvanično otvorio Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica. Na platou iza tehničke škole „Mihajlo Pertović Alas“ najviše je bilo najmlađih, koji su željno iščekivali otvaranje.

Aleksanad Spirić je kazao da se ljubav prema domu i narodu pre svega ogleda u otvorenim srcima:

„Ono što sve radimo ovih godina jeste u interesu svih nas, za bolju i perspektivniju budućnost i opstanak na ovim prostorima. Niko nam ne može oduzeti da slavimo obeležavamo i proslavimo. Na nama je da ove dane, 13. i 14. još jednom potvrdimo kao značajne za srpski narod, naročito na prostorima Kosova i Metohije. Srpski narod željno isčekuje ovaj datum i obeležava ga na dostojanstven način“ rekao je Spirić na otvaranju Ulice otvorenog srca.

Spirić je iskoristio priliku da čestita Novu godinu, i nagovestio je da bi sledeća ovakva manifestacija mogla da se održi u šetališnoj zonu koja je u izgradnji.

„Neka vam deca budu srećna. Svima vama čestitam pravoslavnu nogu godinu, slavili je mnogo godina.Proglašavam ovu ulicu otvorenom. Imajući u vidu da ćemo imati nov ambijent i šetališnu zonu, u kojoj ćemo sigurno imati još veći broj učesnika na ovim i sličnim manifestacijama“ rekao je Spirić.

Mališanima su se najviše svideli klovnovi, koji su im od balona pravili mačeve i srca. Najmlađi su takođe učestvovali i u lomljenju pogače u kojoj se nalazio srebrnjak.

U sklopu Ulice otvorenog srca nalazi se i Novogodišnja pijaca gde su izloženi proizvodi lokalnih preduzetnika i organizacija. Kako je rečeno, sav prihod će biti doniran Narodnoj kuhinji u Kosovskoj Mitrovici.

Ulica otvorenog srca biće zatvorena u 17 časova, a nakon toga sledi koncert koji će početi u 21 čas. Pored lokalnih izvođača, nastupiće Đorđe David i Ministarke, a takođe su najavljeni i trubači.

Ulicu otvorenog srca, kao i večerašnji koncert organizuje Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica u saradnji sa kancelarijom za Kosovo i Metohiju.

Comments

Pročitaj još