U školama na severu KiM topli radijatori

Posle produženog raspusta deca su se vratila u školske klupe. U Osnovnoj školi Branko Radičević u Kosovskoj Mitrovici radijatori su topli a učenici kažu da im nije hladno i da mogu da nastave sa radom bez problema.

Direktor Ivan Zaporožac kaže sa su poslali podatke Ministarstvu prosvete koliko je učenika bolesno a prikupljanje podataka se nastavlja da li se epidemija nastavlja.

“Ministarstvo prosvete je odlučilo da krenemo sa radom a mi smo dobro pripremljeni za nastavak prvog polugodišta”, rekao je Zaporožac i dodao da su gotovo sve učionice tople. Prema njegovim rečima problem je tamo gde su tavanice visoke .

Za razliku od severa situacija južno od Ibra je drugačija. Prema rečima načelnice Školske uprave u Kosovskoj Mitrovici Jasna Dedić problemi još uvek nisu otklonjeni u opštinama Štrpce i Gnjilane .

“U školama gde nema uslova za početak nastave u saradnji sa predstavnicima lokalne samouprave odlučili smo da nastava počne u ponedeljak 16. januara “, rekla je ona i objasnila da su razlozi, hladnoća, udaljenost od škola , neprohodni putevi, nedostatak struje, zaleđene cevi…

Prema njenom rečima direktori će blagovremeno dostaviti planove nadoknade časova.

Školarce čekaju nove obaveze i radni zadaci.Prvo polugodište za ovu kalendarsku godinu završva se na Savin dan kada počinje škplski raspust.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još