• Početna>
  • Vesti>

Gimnazija iz Goraždevca dobila nastavnu opremu od Opštine Žabalj

Predsednik Opštine Žabalj, Čedomir Božić, danas je uručio opremu za nastavu gimnaziji „Sveti Sava“ iz Goraždevca. Opremu je primio direktor gimnazije Žarko Portić.

Čedomir Božić je naglasio da Opština Žabalj već godinama unazad pomaže selu Kamenica u opštini Leposavić, i da su pri tome stupili u kontakt i sa gimnazijom iz Goraždevca.

„Mi smo posetili i opštinu Goraždevac, i u razgovoru sa direktorom škole i Miodragom, nastavnikom u gimnaziji „Sveti Sava“ iz Goraždevca došli smo na ideju da obezbedimo neki vid pomoći za gimnaziju u Goraždevcu, pre svega u nastavnoj opremi. O svemu smo se dogovorili pre nekih 2 meseca. Danas smo iskoristili priliku da posetimo Kosovsku Mitrovicu, i ovde im uručimo opremu“ kaže Božić.

Žarko Portić direktor gimnazije „Sveti Sava“ iz Goraždevca zahvalio se svim stanovnicima Opštine Žabalj, jer ovaj poklon će im omogućiti da njihova deca na, kako je rekao, najsavremeniji način nastave svoje školovanje.

„Pošto smo mi, Metohiji, udaljeni od Mitrovice i Srbije, posebno bih se zahvalio na njihovoj pažnji jer osećamo da nismo zaboravljeni od naše države Srbije “ rekao je Portić.

Gimnazija iz Goraždevca ima 40 đaka i pre 3 godine je proslavnjeno 100 godina postojanja ove škole. Od opreme, obezbeđena su 4 lap topa, sportski rekviziti za časove Fizičkog vaspitanja, projektor i geografske karte.

Comments

Pročitaj još