Održan godišnji koncert KUD Kosovski božur

KUD Kosovski božur održao je večeras godišnji koncert u prepunoj sali Mitrovačkog dvora. Sala je bila premala za sve zainteresovane, tako da je dosta posetilaca prestojalo program.
Sergej Zaporožac, predsednik KUD-a Kosovski božur, istakao je da je ovo način na koji se naša kultura i tradicija čuva na ovim protorima.
„Večeras otvaramo kulturnu riznicu koju kontinuiramo i dopunjujemo novim narodnim običajima, i ne damo da ti običaji nestanu. Hajde da večeras otvorimo novu knjigu, koju ćemo nazvati Prilika. Neka prvo poglavlje u toj knjizi bude očuvanje našeg srpskog jezika, tradicije i kulture“ rekao je Zaporožac.
Filip Rojević, Boroljub Kostić, Zoran Zdravković i Aleksandra Barović dobili su priznanja za doprinos očuvanja srpske tradicije i kulture i unapređenja KUD-a Kosovski božur. Specijalno priznanje dobio je predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić.
Spirić je nagradio članove KUD-a trodnevnim putovanjem u centralnu Srbiju i Vojvodinu. Istakao je da će prioritet u zapošljavanju imati članovi KUD-a , a takođe je javno je obećao da će Kosovska Mitrovica sledeće godine dobiti gradski orkestar.
Organizator ovog koncerta je Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica.

Na našoj Facebook strani  možete pronaći fotografije sa koncerta.

Comments

Pročitaj još