Đurić posetio novu zgradu u Bošnjačkoj mahali

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić posetio je danas novu zgradu u Bošnjačkoj mahali. Ovom prilikom on je petočlanoj porodici Milutinović, koja je u ovoj zgradi dobila dvosoban stan, uručio poklone.
Đurić je istakao da je vlada Republike Srbije još u prvih sto dana vlasti dodelila i izgradila 41 stan, 16 kuća i 53 paketa materijala za izgradnju kuća na Kosovu i Metohiji. Takođe je istakao da će Vlada Srbije udvostručiti svoje napore.
„U ovu zgradu uselilo se 12 porodica. U ovoj zgradi od danas živi preko 20 mališana, i mislim da je to najbolja poruka za budućnost naših ljudi na Kosovu i Metohiji. Budućnost i Srbije i Kosova i Metohije su ljudi, i naša je obaveza kao vlade da podržimo naš narod na Kosovu i Metohiju, ljude koji žele ovde da žive, koji žele da ostanu i opstanu na kosovu i Metohiji“ kazao je Đurić.
Đurić je istakao da je ponosan na činjenicu da su u proteklih 3 godine, za period od kad je on na čelu Kancelarije, izgradili, kako kaže, više stanova i kuća nego u mnogo predhodnih godina.
Đurić se, odgovarajući na pitanja novinara osvrnuo na pitanje Trepče. Istakao je da da taj problem nije stvorila Republika Srbija, već da su predlagali razgovore kao metod rešavanja tog problema. On je istakao da je borba za imovinu jedna od najznačajnijih borbi koja se trenutno vodi na Kosovu i Metohiji.
„Osim borbe za goli fizički opstanak, naš narod je suočen sa time da ne može da pristupi velikom delu svoje imovine. To se prevashodno odnosi na Srbe na Kosovu i Metohiji ali ima i drugih koji imaju taj problem. Naša obaveza, kao države, je da ne pristanemo na bilo kakvu otimačinu imovine“ istakao je Đurić

Comments

Pročitaj još