• Početna>
  • Vesti>

Vuk Pantović – pobednik trećeg “Književnog okršaja” u galeriji “Akvarijus”

Odlukom žirija, pobednik trećeg “Književnog okršaja” održanog sinoć u galeriji “Akvarijus”, u Kosovskoj Mitrovici je Vuk Pantović iz Žitkovca.

On se za mesto u polufinalu nadmetao sa Snežanom Džogović iz Kosovske Mitrovice koja je prema sudu publike, bila bolja.

Vuk i Snežana su učenici prvog razreda Gimnazije i kako je u obrazloženju odluke žirija istakao predsednik Društva književnika Kosova i Metohije  Novica Sovrlić, “oboje su pokazali  potencijal koji treba razvijati”.

Pored Sovrlića, u stručnom žiriju su bili  i član organizacionog odbora džez i bluz festivala “North City” Isat Murić i novinar Radio Kosovske Mitrovice Ivana Vanovac.

“Književni okršaj” je  takmičenje u oblasti književne i scenske umetnosti  koje u okviru programa “Poetsko ćoše”, organizuje klub umetnika “Intervala” .

Takmičari se nadmeću u tri kategorije: interpretcija tri književna sadržaja po ličnom izboru, interpretacija  tri književna sadržaja po izboru stručnog žirija i interpretacija tri autorska književna teksta.

Ovo takmičenje osmišljeno je poput slem-večeri koje su se 80-ih godina poršlog veka organizovale po američkim klubovima.

Pobednici dobijaju vredne nagrade koje obezbeđuje galerija “Akvarijus” – pribežište mladih stvaralaca i svratište onih iskusnih.

 

 

 

 

 

Comments

Pročitaj još