• Početna>
  • Vesti>

Đurić: 29. novembra Telekom dobija od katastra potvrdu o priznanju imovine na KiM

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić kaže da će 29. novembra “Telekom” dobiti isprave iz katastra kojim se priznaje njegova imovina na KiM. Dodaje da se u prethodnih 100 dana Vlada Srbije na mnogo polja borila za narod na KiM i da nema domaćinstva koje nije osetilo prisustvo Vlade i njenu pomoć.
Marko Đurić rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da je prvi put posle mnogo godina, praktično posle rata, naš telekomunikacioni sistem dogovorom o telekomunikacijama zastupljen od Horgoša do Šar Planine.

“Srpske enklave na KiM dobijaju najbolji mogući signal mobilne telefonije. Ono što je veoma važno je i dogovor da se prenese imovina, da se prizna imovina Telekoma Srbije na Kosovu i Metohiji. To znači da će 29. novembra Telekom dobiti isprave iz katastra kojim se priznaje njegova imovina”, kaže Đurić.

Dodaje da je ovim sporazumom zaokružen naš telekomunikacioni sistem.

“Ovim dogovorom smo i povećali vrednost Telekoma jer je operater koji funkcioniše na celoj teritoriji Republike Srbije”, objašnjava Marko Đurić.

Kaže da je prošle nedelje dogovoreno i da bude napravljeno osam novih lokacija za bazne stanice.

“Ne moramo da zračimo iz centralne Srbije može da se pokrije kvalitetnim signalom i unutar KiM”, ističe Đurić.

Napominje da Srbija ostaje jedini vlasnik pozivnog broja za teritoriju Srbije.

“Oni su i do sada koristili pozivne brojeve za Monako i Sloveniju, samo će sada da koriste broj registrovan u Srbiji. Mi raspolažemo tim brojem i dajemo ga na korišćenje za geografsku oblast”, objašnjava Đurić.

Kaže da oni koji su pokušali da ucenjuju za telekomunikacije nisu uspeli i da su ucene pale.

“Formiranje ZSO i sprovođenje sporazuma u interesu je svih koji žive na KiM. Nije fer da se podrivaju nacionalne tenzije plašenjem da će Albanci imati manje prava”, kaže Marko Đurić.

Dodaje da se u prethodnih 100 dana Vlada Srbije na mnogo polja borila za narod na KiM.

“Nema domaćinstva koje nije osetilo prisustvo Vlade Srbije i njenu pomoć. Zalaganjem premijera Vučića izboreno je i osam novih lokacija za bazne stanice”, ističe Đurić.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još