Poplave u opštini Gračanica

Ovog jutra je situacija na teritoriji opštine Gračanica, kada su poplave u pitanju, gora nego juče. Naime, kiša koja je i predhdne noći padala, izazvala je poplave u mnogim mestima u opštini.
„Usled većih padavina tokom noći izlila se atmosferska voda na nekoliko mesta na teritoriji opštine Gračanica. Potok koji dolazi iz Ajvalije i Čaglavice izlio se kod Obrazovnog centra u Lapljem Selu, a kod mosta u ovom selu poplavljeno je i nekoliko domaćinstava, jer se izlila i reka“, izjavio je za naš program direktor javnih službi opštine Gračanica, Vladica Trajković.
On je istakao da je put Laplje Selo-Ugljare trenutno neprohodan, jer je zbog velike količine vode nemoguće proći ispod nadvožnjaka.
„Reka se izlila i u Preocu kod benzinske pumpe, a u Čaglavici je poplavljeno nekoliko domaćinstava zbog izlivanja kanalizacije. U Skulanevu su poplavljena dva dvorišta, a poplavljenih domaćinstava i dalje ima i u Ugljaru, od vode koja se sliva sa autoputa“.
Trajković je naglasio da su ekipe javnih službi opštine Gračanica na terenu i tamo gde je moguće da se poplava spreči postavljaju džakove i pročišćuju i kanale.

Danas je otkazana i nastava u OŠ Miladin Mitić u Lapljem selu jer je dvorište škole potpuno poplavljeno.

Izvor: Radio Gračanica

Comments

Pročitaj još