• Početna>
  • Vesti>

Miloradu Arlovu Povelja počasnog građanina Kosovske Mitrovice

Predsedniku Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije Miloradu Arlovu će 8. novembra – na Mitrovdan, u okviru obeležavanja slave grada Kosovska Mitrovica, biti uručena Povelja počasnog građanina severa Kosova i Metohije.

Odluku o dodeli priznanja doneli su načelnik Kosovskomitrovičkog okruga Vaso Jelić i predsednici privremenih veća šest srpskih opština – Vučitrna, Leposavića, Zvečana, Kosovske Mitrovice, Zubinog Potoka i Srbice iz ovog okruga kao znak zahvalnosti za sveukupan doprinos Odbora u pružanju pomoći srpskoj deci na Kosovu i Metohiji, a time i opstanku Srba na prostorima južne srpske pokrajine.

U obrazloženju je navedeno da se priznanje Arlovu dodeljuje za njegovu ličnu aktivnost u pružanju pomoći i u znak zahvalnosti svim građanima Republike Srpske koji su svojom bezrezervnom podrškom pomogli opstanku srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

I ove godine će, drugi put zaredom, u slavski kolač biti umešen zlatnik sa likom Svetog Dimitrija za koji su sredstva obezbedili donatori iz Republike Srpske.

Naredni zlatnik biće umešen o slavi Svetog Marka u Zvečanu, najavljeno je iz Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije, čije je sjedište u Banjaluci.

Arlov će tokom boravka na Kosmetu posetiti devojčicu Nikoliju Maksimović u selu Strelica kod Kosovske Kamenice i uručiti joj značajnu donaciju.

Ovu djevojčicu koja ima oboljenje srčanog mišića i njenu sestru ostavila je majka, a njihov otac Mikica Maksimović kćerkice izdržava od socijalne pomoći, navodi se u saopštenju.

Comments

Pročitaj još