Među uhapšenima u Podgorici šest osoba iz Kosovske Mitrovice

Šest osoba iz Kosovske Mitrovice nalazi se među 20 uhapšenih juče Podgorici, koji se sumnjiče da su pripremali teroristički napad, prenose kosovski mediji.

Tako Koha Ditore na sajtu navodi imena i prezimena svih uhapšenih, a izvor prištinskog dnevnika tvrdi da je deo ove grupe, koja je uhapšena, inače lojalan politici Srbije prema Kosovu, utočište našao upravo na na severu Pokrajine i to uz podršku radikalnih proruskih elemanata.

“Oni su intenzivno obučavani tokom septembra i oktobra za terorističke akte”, navodi prištinski dnevnik.

Kos sev prenosi i da je dvadeset osoba uhapšenih juče u Podgorici, ušlo u subotu sa Kosova na teritoriju Crne Gore, gde su planirali terorističke napade.

“Ova naoružana grupa koju predvodi bivši šef srpske žandarmerije Bratislav Dikić planirala je terorističke napade na dan izbora, sa ciljem preuzimanja vlasti silom, uključujući i otmicu aktuelnog premijera Crne Gore, Mila Đukanovića”, rekao je neimenovani izvor za Kohu i Kosovapres, a prenosi Kos sev.

Podseća se još na umešanost Bratislava Dikića u srpske izbore na Kosovu novembra 2013.

Njega su tada optužile pojedine opozicione partije da je postavljao eksploziv na nekoliko biračkih mesta kako bi izbori bili onemogućeni.

Izvor: Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."