• Početna>
  • Vesti>

U Kosovskoj Mitrovici održana konferencija o prisutnosti cenzure i autocenzure u medijima

Konferencija  na temu “Cenzura I autocenzura“  na kojoj  su danas o ovoj osetljivoj temi govorili  novinari sa severa Kosova i Metohije, održana je danas u Kosovskoj Mitrovici.

Konferencija je deo projekta „Mediji za sve“ koji realizuje  TV Mir iz Leposavića u partnerstvu sa Balkanskom istraživačkom mrežom na Kosovu  (BIRN), pod pokroviteljstvom Evropske komisije.

Sanja Sovrlić, novinar televizije Mir koja je organizator ovog skupa, kaže da  je ideja  sa kojom su organizovali ovukonferenciju da mediji sa severa razgovaraju o ovoj važnoj temi  i da budemo kritični sami prema sebi.

„Teško je okupiti toliko novinara da pričaju o ovoj temi ali sam znala da će diskutovati .  Mislim  da je ovo jako važno, jer čim imamo potrebu da o tome razgovaramo, sigurno je da i cenzura i autocenzura postoje. Razni centri moći pokušavaju da utiču na našu uređivačku politiku“, istakla je Sovrlić i napomenula da je specifičnost medija na ovom području upravo  to što imaju legitimitet da kritikuju  i Prištinu i Beograd  i lokalne strukture.

„Na tome svi treba da radimo zajedno“,  zaključila je Sovrlić.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici svih značajnih medijskih kuća sa severa Kosova i Metohije – Radio Kosovske Mitrovice, Kontakt plus radija, televizije  Most,   televizije Mir kao i  dopisnik RTK2.

Ovo je prva konferencija na ovu temu organizovana u okviru pojekta a druga će biti održana u Čaglavici.

 

Comments

Pročitaj još