PU Danica Jaramaz obeležava Dečju nedelju

 

U okviru obeležavanja Dečje nedelje, pod sloganom „Neću da brigam hoću da se igram“,  danas su  u PU Danica Jaramaz održane  Igre bez granica za decu i njihove roditelje a potom i kreativna radionica  za izradu   lutaka.

Za svaku starosnu grupu dece organizovan je prigodan program koji je osmislila komisija uz pomoć stručnih saradnika, vaspitača i medicinskih sestara predškolske ustanove “Danica Jaramaz’’.

‘’Pre dva dana imali smo pozorišnu predstavu pod nazivom ’Vesele čarolije’ za decu vaspitnih grupa. Posetilo nas je pozorište iz Niša, a deca su bila oduševljena druženjem sa glumcima. Ovakvi pozitivni primeri svake godine deci i našoj ustanovi daju motiv i energiju da i dalje organizujemo slične akcije kako bismo deci vratili osmeh na lice’’, naglasila je Ivana Todorović, pedagog. Ove godine, prema njenim rečima, u sve aktivnosti Dečje nedelje uključeni su i roditelji, koji su kroz radionice s decom bili deo vaspitno obrazovnog rada.

Snežana Gvozdić, šef Odeljenja dečje zaštite istakla je da je Dečja nedelja prilika da gradske ustanove više sarađuju kako bi deci obezbedile bolje uslove za odrastanje.

Odeljenje društvenih delatnosti opštine Kosovska Mitrovica tradicionalno svake godine u saradnji sa predškolskim i školskim ustanovama organizuje obeležavanje Dečje nedelje, a Dubravka Damjanović, stručni saradnik u ovom odeljenju za sutra je najavila susret dece sa zavičajnim piscima u prostorijama Gradske biblioteke ’’Vuk Karadžić’ u 11 časova.

Nakon toga, u sklopu aktivnosti pod nazivom ’Dan otvorenih vrata’, biće organizovan prijem dece kod predsednika Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandra Spirića koji će mališanima uručiti simbolične poklone.

 

20161006_100324

Comments

Pročitaj još