Koncert Niškog simfonijskog orkestra u Kosovskoj Mitrovici

U Mitrovačkom dvoru večeras je održan koncert Niškog simfonijskog orkestra. Koncert je počeo u pola šest a trajao je blizu sat vremena, posle čega je orkestar krenuo za Zubin Potok gde je takođe održao koncert. Orkestar je izveo pet kompozicija, a najveće oduševljenje izazvala je kompozicija Stanislava Biničkog, Svečani marš ”Na Drinu”.

 

Pred kocert publici se obratio PR privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Sergej Zaporožac koji je prisutnima poželeo dobrodošlicu.

”Večers je prava prilika da čujemo nešto što zaista vredi. Nažalost, ovoga je sve manje, međutim, ova lokalna samouprava, Studentski centar Priština-Kosovska Mitrovica, kao i  Pokrajinski kulturni centar Priština-Leposavić nastoji da maksimalno unapredi kulturni život na ovim prostorima i time obogatimo našu kulturnu riznicu” rekao je Zaporožac.

Direktorka Niškog simfonijskig orkestra Vesna Bratić je u izjavi za Radio Kosovska Mitrovica istakla da je velika čast i zadovoljstvo biti ovde.

”Mi smo stigli ovde oko 14h. Na žalost, nismo imali dovoljno vremena da pogledamo grad, ali ono što smo videli nas je impresioniralo jer smo dočekani na veoma lep način. Osećamo se prijatno, veoma smo ispoštovani i zadovovoljstvo nam je što smo odlučili da održimo koncert baš u ovim gradovima. Ovi gradovi nemaju simfonijske orkestre i ovo je jedna novina za publiku, i sigurni smo da će publika biti oduševljena” istakla je Bratićka.

 

Organizatori ove manifestacije su Studentski centar Priština sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, Pokrajinski kulturni centar Priština sa sedištem u Leposaviću i Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica a posebne zasluge idu Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije.

Comments